בלאק גרנד קניון: השנה הכשרה הראשונה

שנה אחרי שמסעדת ההמבורגרים הפופולארית בגרנד קניון הפכה להיות כשרה, הגענו לבדוק מי הקהל שם עכשיו ## וגם – האם אחד כמוני, שרחוק מאוד מענייני דת וכשרות, ימצא מה לאכול וייצא משם שבע ומבסוט ## התשובות לפניכם...   

יורם מארק-רייך 

אתר כדאי לדעת  

צילומים: אתר כדאי לדעת

בדיוק שנה אחרי הביקור הקודם שלי בסניף הגרנד קניון של מסעדת בלאק, חזרתי לשם השבוע שוב. לפני שנה הגעתי, כי המסעדה הפכה לכשרה ורציתי לדגום אותה. הפעם הגעתי, כי אני פשוט אוהב את האוכל שמציעים בבלאק.   

הביקור הקודם שלי בסניף זה, בקומה השלישית של הגרנד קניון, התקיים ימים אחדים אחרי שהפך לכשר. פרסמתי אחר כך פוסט וגם סקירה במדור המסעדות של אתר 'כדאי לדעת'. התגובות היו רבות ומנוגדות. היו רבים שבירכו על הצעד, והצהירו שמעתה יפקדו את המסעדה שהפכה להיות כשרה. כנגדם, היו רבים שזעמו על מה שהם ראו כ"כניעה" לדת, והצהירו שמעתה הם לא יתקרבו לשם.   

בעת ביקורנו אז, בלטו סועדים עם כיפות לראשיהם, שאולי הגיעו לתמוך בצעד. בעת ביקורנו הנוכחי, הקהל היה מגוון ביותר, עם נוכחות חזקה של בני נוער וצעירים שנראו חילוניים לגמרי. מסקנה שלי: הקהל החילוני של בלאק ממשיך לשמור לו אמונים, והקהל הדתי פוקד גם הוא את המקום.    

אני עצמי רחוק מענייני דת וכשרות. חבל לי שכבר אי אפשר להזמין כאן המבורגר עם גבינה צהובה, למשל, או גרידת פרמזן על הקרפצ'ו, אבל יכול להסתדר גם בלי זה.

בימים א'-ה', בין השעות 12:00-17:00, מוגשות 3 אופציות של עסקיות, ב-79 ₪ / 93 ₪ / 105 ₪. אני הלכתי על היקרה ביניהן שמציעה מנה ראשונה, עיקרית, תוספת צד, שתייה קלה ואספרסו. בחרתי: קרפצ'ו, בלאק בורגר (קציצה של 300 גרם בתיבול מינימלי) ותוספת שעועית ירוקה. 

על השתייה הקלה והאספרסו ויתרתי, אבל ביקשתי תוספת של שתי רצועות טלה פריכות מעל הקציצה, וגם נעניתי ברצון להצעתה של המלצרית איה בנטוב להרים איתי צ'ייסר.   

זוגתי לא הלכה על ארוחה עסקית, אלא הזמינה חציל בלאדי בגריל עם רוטב צ'ילי (41 ₪), צ'יפס בטטה (41 ₪) והמבורגר בלאק ממבה (81 ₪), שמכיל קציצה של 200 גרם משלושה נתחים שונים, והיא מגיעה עם ערימת בצל ופטריות שמפיניון ברוטב ברביקיו. הגימיק: הלחמנייה שחורה משחור, אבל טעמה רגיל בהחלט.

לידע כללי: התפריט מציע 12 סוגי המבורגר שונים, ויש גם אופציה טבעונית ששמורה עוד מהעבר הרחוק לטובת מי שלא אוכל מן החי. ובהזדמנות זו, אציין שהתפריט מציע אופציות צמחוניות שונות למי שאינו קרניבור.    

המבורגר הולך טוב עם בירה. ישנן 3 אופציות. רצינו לתת צ'אנס לבירה הישראלית (שיקמה), וביקשנו לטעום לניסיון. לצערי, היא לא ערבה לחיכינו, ובחרנו באופציות הנוכריות (ויינשטפן וקרלסברג).   

לקינוח, חלקנו עוגת שוקולד פאדג' חמה ונטולת קמח (43 ₪). היא מגיעה עם כדור גלידה, שמן הסתם הוא פרווה. ביקשנו וקיבלנו שני כדורי גלידה במקום אחד.         

שעות פעילות: א'-ה': 11:30 – 21:00. שישי: עד 15:00. מוצ"ש: החל משעה אחרי צאת השבת.  

כשר: כן.   

פייסבוק: https://www.facebook.com/blackbarnburger  

טלפון: 04-8422400   

בלאק. קומה 3, גרנד קניון, חיפה.