רומן חניכה, המסופר בגוף ראשון על ידי גיבורת הסיפור, צ'וּמֵי, מילדותה ועד בגרותה ובחניכה עצמה. קורותיה של ילדה, שגדלה מינקותה כיתומה בבית הדוד באחד ממחוזות שנגחאי, על רקע מלחמת סין-יפן השנייה.
זוהי כרוניקה מרתקת וסוחפת על עוולות וחמלה, על אובדן ונחמה, השזורים בתמונות מרהיבות מלאות צבע, עם אהבה רבת עוצמה ואמיתית. נסיבות החיים מונעות ממנה להמשיך לחיות בחיק המשפחה, וכאן מתחיל מסע פיזי המלווה במסע פנימי עמוק ומרתק.
המעבר מהפרבר הקטן ל"ממלכה" הזרה והמפחידה בשנגחאי, מהווה נקודת מפנה בעלילת הסיפור, בעקבותיו עוברת הגיבורה-ילדה תהליך של גילוי וצמיחה. התבגרותה כרוכה בהתבוננות פנימית בינה לבין עצמה, במקביל לראיית הסובב אותה. כל אלה לצד חוויות חדשות ומרגשות, תוך היחשפות לעולם אחר של מנהגים עתיקים, שמעולם לא הכירה, לאמונות הרווחות בתרבות המסורתית של סין העתיקה. התוודעות לחגים מיוחדים המתפקעים בניחוחות טובים ובשלל צבעים, עם מראות וקולות ושירה וצלילי זמר, עם זיכרונות וחלומות וגעגועי כאב החולפים כחוט השני בסיפור.
תהליך החניכה שהיה כרוך בקונפליקטים עם ערכי התרבות שניקרו בדרכה, תרמו לעיצוב דמותה וגיבשו את זהותה העצמאית. בסיומו של הרומן נתונה צ'וּמֵי הבוגרת במעין קטרזיס רגשי המעורר הרבה סקרנות, עניין ופליאה. בעין חדה ובדמיון עשיר מאירה המחברת את גיבוריה, כשהיא טווה ברגישות את עלילת הסיפור על סודותיו הכמוסים ורמזיו המטרימים, המוצאים אט-אט דרכם ומתפענחים.
אלישבע חורץ-סוסל ילידת הארץ, בת לאם סינית. חברה באגודת הסופרים העבריים, בעלת תואר ראשון בספרות ובלשון עברית ותואר שני בחינוך .
הספר “צ’ומֵי״ הינו ספרה הרביעי, והוא זכה בפרס הראשון ליצירות ספרות של קרן תרבות חיפה לשנת 2020.
89 ₪.