HAAT – אפליקציית השליחויות שרעבה להצליח בכל המדינה

האאט היא פלטפורמה טכנולוגית חדשה שמספקת משלוחים ממסעדות ובתי עסק ## ההתחלה היתה באום אל פאחם, ולאחר הסתגלות ללקוחות ללא כתובת מדויקת, ולכאלה שמעדיפים לשלם במזומן, היא מתכוונת לכבוש את המדינה כולה ## נכון לארוע ההשקה שלה בסוף אפריל 2025 היא מדווחת על יותר מ-200 מסעדות ובתי עסק, ומתחייבת למחיר משלוח אטרקטיבי 

יורם מארק-רייך

אתר כדאי לדעת 

צילום: יחצ

חברה האאט החלה את דרכה לפני כ-8 שנים באום אל פאחם. מדובר באפליקציית שליחויות טכנולוגית שמספקת שירות משלוחי מזון ב-40 ערים בישראל ועובדת עם כ-3,500 מסעדות ובתי עסק. 

הבעלים הוא חסן עבאסי, שמגיל ילדות גילה עניין במתמטיקה, וסיים את 3 התארים שלו בטכניון. זה היה מאוד מאתגר להביא שליחויות למקום כמו אום אל פאחם, שם לא תמיד יש כתובות ללקוחות, ורבים מהם מעדיפים לשלם במזומן. הקשיים והאתגרים הולידו פתרונות לא שגרתיים. וכך, אחרי שצמחה לה בחברה הערבית ויישמה לקחים, האאט פועלת היום ברחבי הארץ. בין היתר, בערים ירושלים, עפולה, נוף הגליל, כרמיאל, כוכב יאיר ועכו. 

לפני כחודשיים החלה HAAT בפעילות השקה בחיפה, וכיום היא כבר פעילה בכל רחבי העיר. לדברי עבאסי מדובר בעמלה הוגנת ולא גבוהה מהמסעדות, דמי משלוח נמוכים מהלקוח, והגעה מהירה. 

צילומים: אתר כדאי לדעת

חסן עבאסי (36) הוא ד"ר למדעי המחשב ומרצה בטכניון, שעבד בחברות בינלאומיות כמו IBM, אינטל וגוגל בציריך. אילו הייתם מספרים לו שביום מן הימים הוא  ייכנס לתחום אפליקציות משלוחי המזון, זה היה מצחיק אותו. גם בימים אלה הוא עדיין מלמד בטכניון מדעי המחשב, וחלק מהעובדים בהאאט היו בעבר סטודנטים שלו. 

עבאסי: "חברת HAAT נולדה מתוך צורך. התגוררנו אז בשוויץ, ועבדתי בחברת גוגל. יום אחד אשתי בישרה לי שהיא בהיריון שני. היה לה קשה עם ילד אחד, ולכן החלטנו  לחזור ארצה ולגור ליד ההורים. לקבל עזרה ותמיכה מהם. האאט נולדה כאשר לא הצלחתי להזמין משלוח הביתה, לאום אל פאחם, והתחלתי לחשוב על הבעיות הכרוכות בכך, וגם איך ניתן לפתור אותן." 

יורם מארק-רייך (הימ"ר) עם חסן עבאסי. 

בחיפה, מסתבר, יש ביקוש גדול להזמנות משלוחי מזון, והם גם מזהים דפוסים שונים בין השכונות, כך לבתי החולים בעיר מזמינים בעיקר סושי, אולי זה מיועד למחלקות היולדות, שעד ללידה נאלצות להימנע מלאכול דגים חיים. בשכונת בת גלים יש ביקוש למנות טבעוניות, ואילו בנאות פרס, כנראה בשל הקרבה למת"ם, עובדי הייטק מזמינים הכי הרבה בכרטיסי הסיבוס. בשכונת כרמליה, אם תהיתם, מזמינים הכי הרבה פיצה. 

עבאסי: "יש לנו 150 שליחים כרגע בחיפה ואנחנו מגייסים עוד עובדים. אנחנו היום עומדים על מעל ל-200 מסעדות בחיפה, סופרים ומעדניות, מתוכם, כשלושים מסעדות שעובדות רק איתנו. אנחנו מאמינים שהצרכן בוחר להזמין מאיתנו כי יש אצלנו שירות טוב, מחיר הוגן ומגוון". 

בחברת HAAT מתגאים בכך שכ-25% מהעובדים שלהם הם עובדי טכנולוגיה, וכי היתרון הטכנולוגי מאפשר להם לשמור על מחירים נמוכים. עבאסי: "עובדים אצלנו בוגרי האוניברסיטאות הטובות בארץ, טכניון, עברית, חיפה, תל-אביב, בין-תחומי ובאר שבע, אנחנו מצליחים למקסם את השירות שלנו ולהיות מהירים יותר ומשתלמים יותר מהמתחרים בזכות הטכנולוגיה". 

עבאסי מספר כי HAAT נבנתה מלכתחילה עם ד.נ.א שמתאים את עצמו ללקוח – כך אפשר לפנות לשירות לקוחות טלפונית, בצ'אט או בבוט. גם מבחינת אמצעי תשלום ב-HAAT ניתן לשלם באשראי, סיבוס, כרטיסי PAYPEL וגם במזומן. מבין המזמינים במזומן ישנם בני נוער להם אין כרטיס אשראי, לצד מבוגרים וגם בני נוער שמעדיפים להתנהל עם מזומן.