הספר מתמקד במצבי לחץ קהילתיים ואישיים בישראל והאופן בו אנשים מסתגלים למצבים אלה. בין התחומים בהם עוסק הספר נמצאים אירועי טרור ומלחמה, ההתנתקות והגירה, המוגדרים כאירועי לחץ קהילתיים, בדומה לאירועים שהתרחשו בישראל בשנים האחרונות וביניהם מגפת הקורונה, המהפך המשפטי ומלחמת חרבות ברזל.
הספר עוסק גם באירועי חיים אישיים כגון אירועי לחץ במשפחה, באוניברסיטה, במקום העבודה ובעת מחלה.
בספר נידונים מספר גורמים המאפשרים הסתגלות לאירועים כאלה, ועיקרם משאבים פסיכו-חברתיים והתמודדות מתאימה, שאף נמצאו תורמים לרווחה היום יומית של בני האדם, כפי שכותבת המחברת בסיכום הספר (עמוד 226):
"המסקנה העיקרית היא שברוב המחקרים, משאבים פסיכולוגיים, ובעיקר תכונות של אופטימיות, שליטה וחוסן נפשי, ומשאבי תמיכה חברתית, כמו תמיכת בני זוג, משפחה וחברים, ויש להוסיף את המשאב הפיזי של בריאות טובה, כל אלה תורמים בצורה חיובית להתמודדות ולהסתגלות. גורמים אלה גם מחזקים זה את זה, כלומר אנשים בעלי בריאות טובה, נמצאים גם בעלי רמה גבוהה של משאבים פסיכו-חברתיים ולהפך."
ד"ר חסידה (חסי) בן-צור בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ובאומנות, תואר שני ושלישי בפסיכולוגיה מאוניברסיטת חיפה. בין 1975 ל־2012 מילאה תפקידים של עמית מחקר, מרצה וחוקרת באוניברסיטת חיפה. ב־2012 פרשה לגמלאות בדרגת פרופסור חבר. פרסמה עשרות מאמרים בכתבי־עת בינלאומיים, הנחתה תלמידי מחקר לתארים שני ושלישי והציגה מחקריה בכנסים מדעיים ברחבי העולם.