צולול
גולי דולב-השילוני / פרדס
אל בניין מיועד להריסה בשכונת נווה שאנן בתל אביב, שבו פועלת עמותה למען מבקשי מקלט, מתנקזות שלל דמויות מקצוות שונים של החברה הישראלית: פושעים, עולות חדשות, אמנים, נשים בזנות, אקטיביסטים, נדל"ניסטים, ובעיקר – מבקשי מקלט אריתראים. באמצעות תקבולות, וידויים ומפגש בין עברית ספרותית למבעים ומבטאים אותנטיים מתוארים כל אלה מנקודת מבטו הרגישה של דן, ילד שמנת שהחמיצה, עובד עמותה צעיר ומהורהר.
'צוּלוּל' (בתיגרינית: משוגע, מעורער) הוא רומן חשוף וססגוני על התבגרות והתגברות, שבו מתכנסים דיווחים מקבריים ורוויי הומור לכדי עלילה גדושה ופועמת. הצטלבויות אלימות מפגישות בין הנפשות הפועלות ומזמנות להן ניצחונות קטנים על רשות ההגירה, על התמכרויות, על פחדים פנימיים ועל הפקחים. מתוך הקושי, הבלבול והבעתה מתבונן דן בעצמו ובונה מבט פנורמי על המציאות, הלוכד את דיוקנה הצבעוני של קהילה שהספרות העברית שכחה.
גולי דולב-השילוני: "במשך למעלה משנתיים עבדתי בארגון זכויות אדם בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב. ליוויתי פליטים מאריתריאה, נחשפתי לעולמם הצבעוני ושמעתי על מסעותיהם חוצי הגבולות, כשבו בזמן גם הגבולות ביני לבינם התמוססו, ונזקקתי בעצמי לתמיכתם. לצד המצוקה והקושי מצאתי רוך ונחמה בתחנה, בין מבקשי מקלט, סוחרים, אקטיביסטים ועובדות מין. הספר צוּלוּל נולד מתוך החוויות הללו."
גולי דולב-השילוני (1999) נולד בתל אביב וחי ולומד בברלין. סיפוריו התפרסמו בבמות שונות. במשך שנתיים עבד בארגוני סיוע למבקשי מקלט בדרום תל אביב. בעל תואר ראשון ושני במדע המדינה. זהו ספרו הראשון.
220 עמודים, 96 ₪.