אלמה מאטר
גייל גלבוע פרידמן / מטר
הספר נפתח בטקס סיום התואר הראשון בחוג למתמטיקה בטכניון, סטודנטים נרגשים ונאומים משמימים. לקראת סיום הטקס הסטודנטים נחרדים לגלות את גופתה של המרצה הבכירה שקפצה אל מותה. נמרוד מחוויר- היא היתה המנטורית שלו והוא מצידו גם חושק בה ומאמין שזה הדדי. הוא מחליט להישאר בחוג במסלול לדוקטורט, למרות ששום דבר לא בא לו בקלות.
הספר מתאר את החוג למתמטיקה ואת התלמידים והמרצים בו בהומור אבל גם במבט ביקורתי על האנשים שחיים במספרים, מתאהבים במספרים - וכן, גם מתים במספרים. גייל גלבוע פרידמן מיטיבה לתאר את האובססיה של אנשים לתחום מסויים - מה שגורם להם להיות עיוורים למציאות.
למתמטיקאים יש הומור משונה וטקסים לא שגרתיים, יש להם צורת מחשבה אחרת משל שאר האנשים, ועם הזמן הנפש שלהם נהיית אחרת. האם הם מסוגלים לאהוב?
אם תספרו להם שהאנושות נכחדה ותבקשו מהם לחשב את תוחלת הזמן עד שנתרבה מחדש, הם יתייחסו לכך כאילו מדובר בחידה על עציצים. אם תספרו להם שבניתם צינור של דם ממטולה לאילת ואתם רוצים למקסם את קצב הזרימה – הם יפתחו את הספר על משוואות דיפרנציאליות חלקיות מבלי לשאול של מי הדם, לאן הוא זורם, את מי הרגתם ומה היתה מטרה.
מתמטיקאים הם פנטזיונרים ואובססיביים, וכך גם נמרוד, גיבור הספר. נמרוד הוא סטודנט למתמטיקה בטכניון שמפתח אובססיה כלפי המרצה שלו יערה, ואפילו מאמין בכל לבו שזה הדדי, עד שהיא מחליטה להחריב את טקס הסיום של התואר הראשון שלו וקופצת אל מותה. מה גרם לה לעשות זאת? מה זה אומר על נמרוד עצמו?
ואיך הוא בכלל ממשיך מכאן? הספר לוקח אותנו למסע אל תוך נבכי האנשים שחושבים במספרים, מרגישים במספרים ואפילו, למרבה הצער, מתים במספרי. אבל הספר הוא לא רק על מתמטיקאים, אלא על כל מי שתקוע בפנטזיה, כל מי שבונה עולם מקביל ומדבר בשפה משלו. כל מי ששוכח להבדיל בין חלום למציאות.
ד"ר גייל גלבוע פרידמן היא חברת סגל וחוקרת באוניברסיטת רייכמן. את התואר הראשון והשני השלימה בטכניון ואת התואר השלישי באוניברסיטת תל אביב. היא מציגה את עבודות המחקר שלה בכתבי עת מדעיים ובכנסים בין לאומיים. גייל מרצה על מתמטיקה ומחשבים בפני מנהלים וסטודנטים. היא פרסמה שלושה ספרים: 'שוקולד', 'כולם שונאים מתמטיקה' ו'אני חושב משמע אני טועה' (ביחד עם ד"ר חיים שפירא). 'אלמה מאטר' הוא ספר הפרוזה הראשון שלה.
200 עמודים, 95 ש"ח.